dijous, 28 d’abril del 2011

Record Kicks, la Trattoria italiana del soul, el funk i el boogaloo

Amb base a Milano, Record Kicks és una de les grans escuderies i un clar referent a Europa pel que fa a la música negra i més concretament al soul i el funk. Amb moltes similituts amb la discogràfica alemanya Unique Records, els italians són uns autèntics descobridors d'autèntiques joies del funk i el soul europeu, de fet són els creadors dels recopilatoris Soulshaker, autèntics manuals introductoris al soul, el funk i el boogaloo. La seva escuderia está formada per grups italians com The Link Quartet, Milano Jazz Dance Combo o la Soulfoul Torino Orchestra, però s'alimenta musicalment de grups anglosaxons com els nordamericans Diplomats of Solid Sound o The Third Coast Kings, australians com The Liberators i sobretot del planter del Regne Unit amb grups tant impressionants com The Baker Brothers, Hannah Williams& The Tastemakers, The Private Hammond Orchestra, Baby Charles i la última joia de la corona i uns autèntics trencapistes com son Nick Pride&The Pimptones i el seu modern-jazz, que publiquen disc a mitjans de maig. Però per anar obrint boca us deixem amb els dos clips del single d'avançament, tota una declaració de principis de jazz-funk.
Però si voleu saber més. el millor que podeu fer és entrar a la seva web http://www.recordkicks.com i descobrir l'arsenal que tenen aquests italians, segur que no us defraudarà. Bon cop de funk!!!


diumenge, 10 d’abril del 2011

Vermouth Time... "hammond pata negra"

Després de tenir durant un temps oblidat el blog, reprenem l'actualitat amb els Vermouth TIme, super banda de soul-lazz que ja us hem presentat anteriorment i que ara está de nou de plena actualitat pels concerts que tenen programats a Barcelona i per la nova incorporació del guitarrista Sebas Corbella, que li dona més consistència al seu so. L'ara quintet va protagonitzar un fantàstic concert el passat divendres 8 d'abril al Bel-Luna Jazz Club, el local del centre de la ciutat que intenta ser una mena de Blue Note o Ronnie Scott's Club a la catalana. La banda liderada pel trompetista Marc Mena, va oferir un concert ple de groove, on no van faltar clàssics, però també cançons de collita pròpia que ompliran el primer treball discogràfic que diuen gravaran en breu. El proper divendres 15 al Marula Cafè i el dissabte 16 d'abril de nou al Bel-Luna, Vermouth Time oferiran dues noves sessions de soul-jazz plena de bon rotllo i sobretot bones vibracions per no para de ballar des de la primera a l'última cançó i que us recomanem.
Díes abans de la seva actuació al Bel-Luna, vem poder parlar amb els seus components i aquest és el resum de la trobada.

Vermouth Time 
"un bon aperitiu de soul-jazz"!!!

Vermouth Time és fruit de les vostres inquietuts musicals?
La banda va néixer amb la intenció de recrear el soul-jazz, característic dels anys seixanta. Al principi ens basàvem en versions de temes de la època. Més endavant vam trobar interessant crear un nou repertori incloent-hi composicions pròpies. Això va fer que el grup anés trobant el seu sò i es consolidés un estil propi, una manera d’enfocar el Soul-Jazz.
Sou dels pocs grups que reivindica el so Hammond que va popularitzar gent com Jimmy Smith o Jimmy McGriffin. Us sentiu una mica marcians a Catalunya, tot i que cada cop hi ha més bandes que l'utilitzen?
No especialment. Cada vegada hi ha més gent que opta per incloure aquest instrument dins la formació i hi ha molt bons instrumentistes. El que és més inusual és trobar-se un Hammond B3 als directes degut al seu complicat transport.
Tot i que està clar que el soul-jazz és la vostra senyal d’identitat, quins grups o solistes són els culpables de la vostra passió per aquest tipus d'estil ?
En podríem dir molts: Lou Donaldson, Lee Morgan, Jack McDuff, Donald Byrd... etc. Tots ells mesclaven el soul-jazz amb el hard bop. En definitiva, utilitzaven elements de la tradició negre com el gospel o el blues o també influències llatines com el boogaloo. També hi ha grups actuals que han optat per recrear aquest estil com Sugarman’s Three.
Teniu un EP/CD promocional, però quan tindrem nou LP de Vermouth Time?
En breu. Recentment hem optat per incloure guitarrista a la formació, en Sebas Corbella, que ha estat una gran aportació a la banda, i estem preparant el nou repertori per entrar a l’estudi de seguida que estigui llest.
Com veieu el nou  moviment de música negra a Barcelona?
Hi ha moltes bandes noves i de no tant noves que aborden amb respecte la música negra en totes les seves variants. Ens fa contents que això sigui així. Gent com The Excitements, Fundacion Tony Manero, The Slingshots, Soweto o Phat Fred, etc,  músics que admiren la música negra i cuiden els seus projectes.
Quins projectes teniu a curt termini?
La nostre energia ara mateix va dirigida a confeccionar un bon directe amb la nova formació per seguidament entrar a l’estudi. Som tots músics inquiets i Vermouth Time esta en constant evolució.